Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Lidt om honnørudspil

Skrevet af Jens U Kromann
27 Sep 2017
Lidt om honnørudspil


Foranlediget af et spørgsmål om honnørudspil har jeg skrevet et opslag om emnet med de grundlæggende regler. Der har klart manglet noget som begyndere (og såmænd mange andre!) kan holde sig til.

Opslaget findes i konventionsafsnittet under spillesignaler: * Udspil 2 - Det grundlæggende om honnørudspil.

Jeg vil gerne slå et slag for bogen Udspillet, som Ib Lundby har skrevet. Bogens 96 sider siger jo noget om, hvor vanskeligt det emne er. Men hvis du ikke lige er klar til at kaste dig ud i 96 sider om udspillet, så start med de stjernemarkerede opslag * Udspil 1 og * Udspil 2 på denne bridgeside.


Omvendt Toronto

Skrevet af Jens U Kromann
04 Sep 2017
Omvendt Toronto


Foranlediget af et spørgsmål fra en bruger om Omvendt Toronto har jeg revideret denne konventionsbeskrivelse.

Spørgsmålet gik på, hvordan man egentlig skal komme videre, når man har spurgt med 2 og med svaret 2 har fået bekræftet, at der var tale om en solid åbningshånd fra makker, og ikke en slap tredjehåndsåbning.

Spørgsmålet og mit svar kan ses under fanen Spørgsmål og Svar her: https://bridge.kromann.info/Convention/1009499

Og her er et link til beskrivelsen af konventionen Omvendt Toronto

De nye Bridgelove

Skrevet af Jens U Kromann
02 Sep 2017
De nye Bridgelove

Fra 1. september 2017 gælder de nye bridgelove. Fra nu af vil turneringslederen vifte med en rødbedefarvet lovbog i stedet for en grøn, når han bliver tilkaldt.

I den kommende tid vil jeg revidere lovartiklerne på denne hjemmeside efter de ændringer der er kommet. Det vil ske efterhånden som jeg får tid til det. - Det er trods alt stadig golfsæson!

Den første er allerede revideret: At Lægge ned for rest. Hidtil har det været sådan, at hvis en spilfører eller modspiller har lagt ned for rest eller krævet et bestemt antal stik, skulle spillet af kortene straks ophøre, og hvis der var uenighed om kravets rimelighed, skulle turneringslederen tilkaldes, og så var det op til ham at bedømme situationen. Nu er der indført den ændring, at hvis af spillerne beder om at få kortene spillet færdig på normal vis, så kan dette imødekommes, hvis alle fire spillere er enige om at det er i orden.