Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Lidt arbejde til sommerferien

Skrevet af Jens U Kromann
24 Apr 2018
Lidt arbejde til sommerferien

Siden jeg skrev opslaget om * 10 rigtig gode konventioner at udvide grundsystemet med har min bridgeside fået et par hundrede nye abonnenter. Så der kan være grund til at gøre opmærksom på det opslag igen. 

Én speciel konvention, som næsten kommer op på siden af Stayman og Blackwood i anvendelighed, vil jeg særlig anbefale. Inden jeg afslører hvad jeg tænker på, kan du jo prøve kræfter med denne lille meldetest:

Din makker åbner 1, du svarer 1 og makker genmelder 1ut. Din hånd

K653
ED854
K9
76

Du vil i udgang, men har din makker mon 3 hjerter med, eller har han måske en 4-farve i spar? Altså: Skal vi spille 4, 4 eller 3ut? Hvordan vil du undersøge det samtidig med at du kræver til udgang?

Hvis dit svar er at du melder 2 som krav, så overvej hvad du vil melde efter samme meldeforløb med

K653
K9854
T9
76

Hvis du er lidt i tvivl, skulle du måske i sommerens løb sætte dig sammen med makker med  * 10 rigtig gode konventioner at udvide grundsystemet med foran jer og særlig kigge på forslag nr. 2.

Dermed vil jeg ønske alle abonnenter god sommer.


Garbage Stayman

Skrevet af Jens U Kromann
06 Apr 2018
Garbage Stayman

Jeg har revideret opslaget om Garbage Stayman (også kaldet Drop dead Stayman) - ikke mindst fordi jeg altid får en bunke skrald op på hånden når makker har åbnet 1ut. Nogle af disse skraldebunker kan imidlertid godt meldes fornuftigt, når de har den rigtige fordeling.

Din makker åbner 1ut og du har 7653   8632   9432   3. Hvad melder du?

Eller du har D653   87632   3   943. Hvad melder du?

Det er selvfølgelig vigtigt at makker er med på at han ikke skal gå amok bare fordi man har indledt en Stayman-sekvens. Som altid er solide aftaler vigtige.