"I took the opportunity to check out your efforts at your website. Congratulations ...very nicely done and very professional."
En hilsen fra Raymond, en af de to Bridgeguys, som står bag vel nok verdens største bridgesite, BridgeGuys.com
Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Lidt om SWAN - The world's friendliest Internet Bridge Club

Skrevet af Jens U Kromann
09 Feb 2010
Lidt om SWAN - The world's friendliest Internet Bridge Club
SWAN er et internationalt Bridge-site, hvor man kan spille bridge med spillere fra hele kloden. Mange danske bridgespillere har valgt SWAN på grund af den - normalt - venlige og høflige stemning som SWAN gør meget for at håndhæve, og så kan man klare sig et langt stykke ad vejen på dansk. Næste uanset tidspunkt på døgnet kan man finde andre danskere på SWAN. Vi der er glade for at spille på SWAN kan kun opfordre andre til at komme i gang. Så her er lidt om hvordan man gør:

Hvordan kommer man i gang?

Når du klikker på banneret med SWAN Games til højre kommer du til download siden. Vælg Download og derefter Gem programmet på disken og klik OK. Når downloaden er afsluttet, klik på Åben og installationen begynder. Når installationen er afsluttet, vil du have et ikon "SWAN Games Bridge" på dit skrivebord. Dobbeltklik på ikonet for at starte programmet.

Første gang du kører programmet bliver du spurgt om Brugernavn. Vælg Jeg er ny bruger og skriv det brugernavn og password du gerne vil bruge. Du kan for eksempel vælge dit fornavn eller efternavn, og hvis det er optaget, så prøv med "niels1", "inger123" eller lignende. Jeg bruger navnet bridgejens (jens var optaget, da jeg begyndte på SWAN).

Når programmet accepterer dit brugernavn og password kommer du ind i det danske rum. Hvis du ikke kan se lobbyvinduet så klik på den lille blå knap der hedder Lobby. Lobbyvinduet har 4 sider: Hjem, Rum, Borde, og Spillere. Start med at kigge på et bord, hvor der allerede spilles: Klik et bordnavn og derefter på ’Gå til det valgte bord”. Det er høfligt lige at spørge om man må kigge med: ”Hi, ok to watch?” eller ”må jeg ugle?” hvis det er et dansk bord. Når du får ok til det, så klik på den blå knap der hedder ”Ugle”

Hvad koster det?

Det er gratis at spille på SWAN. Man behøver altså ikke at købe et medlemskab. Men hvis man vil spille med i de SWAN-turneringer der kører det meste af dagen skal man være medlem af SWAN. Det koster godt 400 kroner for et år, men man kan også nøjes med at købe en uge (ca 12 kroner), en måned eller tre måneders medlemskab.

Bemærk: Når du bruger banneret her på siden får du en måneds gratis medlemskab af SWAN.

Danske turneringer

Hver aften bortset fra tirsdag og lørdag er der danske turneringer hvor der tales dansk. Det er ligesom SWAN-turneringerne korte turneringer, 12 eller 18 spil - hhv halvanden og to timer -, og der spilles om bronzepoint. Hvis man vil deltage i disse turneringer skal man købe billetter i Danmarks Bridgeforbund. De koster 2 kr. stykket.

SWAN-medlemskab og DBF-billetter kan købes fra SWAN-siden.

Vi er nogle hundrede danske plus et antal færøske, grønlandske og islandske spillere der ret hyppigt spiller de danske turneringer. Det hygger vi os gevaldigt med, og ikke så få af os har også mødtes til en festaften som er blevet en tradition om torsdagen i Vingsted-ugen.

Er det svært at finde ud af?

Det kan godt virke lidt overvældende at overskue hvad der foregår i Lobby, ved bordet, i de forskellige chatvinduer og så videre. Der optræder også en del sære forkortelser som man lige skal lære: lol (laughing out loud), glp (good luck partner) typ (thank you partner, tx (thanks) og mange andre. Spørg bare til betydningen når de kommer. Jeg var selv et stort spørgsmålstegn første gang jeg stødte på forkortelsen ROFLMAO (rolling on the floor laughing my ass off!).

Her er en god måde at komme over begyndervanskelighederne på: Klik på Fanen Spillere i Lobbyvinduet og derefter på Flag og rul lidt ned på listen over spillere, så kommer alle de spillere frem der har et dansk flag. Spørg en af dem, der har status "Klar" (betyder at de ikke spiller lige nu) om du kan få lidt hjælp. Man kommer i kontakt med en spiller ved at klikke på spillerens navn (så bliver navnet gult) og derefter klikke på den lille knap ”Chat” nederst i lobbyvinduet. Så åbner der en lille chatbox.

Man kan også bruge chat-linjen nederst til højre på Swan-skærmen og skrive "Er der nogen der vil hjælpe mig i gang?". Så skulle det undre mig om ikke nogen kommer ilende med hjælp.

Ros er en god ting

Skrevet af Jens U Kromann
07 Feb 2010
Ros er en god ting
Jeg fik en venlig hilsen fra Raymond, en af de to skabere af Bridgeguys.com, den mest omfattende samling af konventionsbeskrivelser og andet bridgerelateret stof på nettet. Jeg blev så glad for Raymonds hilsen at jeg bad om lov til at citere den herover.

Jeg vil anbefale alle bridgespillere at gøre sig bekendt med deres hjemmeside.
Klik på billedet her

/show/uiqb

(siden åbner i et nyt vindue).

Til ære for Google

Skrevet af Jens U Kromann
02 Feb 2010
Til ære for Google
For at Google kan finde mine konventioner ved den gennemtrawling af nettet som finder sted ca. en gang om måneden er der her en oplistning af indholdet i konventionsafsnittet:

Loven om det totale antal stik 12-14 ut med flugtsystem (Redningsbæltet) Kvantitative sanssvar Stayman Marionet Stayman Jacoby transfers Jacoby transfers med brudt relæ og minortransfers Svage og stærke svar på sansåbninger Baron X-Y-sans Weak Jump Shift - WJS Bergen Raises Splinter Steens 2ut Stenbergs 2ut Jacoby 2NT Langfarvetrialbids 4. farve krav Revers 2 klør krav med relæsvar 2 klør med kontrolsvar BLackwood-Morrow Roman Key Card Blackwood - RKCB 1430 5ut generel storeslemopfordring Minorwood Cuebids Minorstøtte Omvendt Minor Walsh Multi 2ruder med Plauken-svar Ekrens 2 ruder Ekrens 2hjerter Ogust 2nt 3ut - gående minor Omv. Toronto Bikini Springindmeldinger Konkurrencedobling Balancering Oplysningsdobling Når fjenden spærreåbner Michaels Cuebid Usædvanlig Sans WJO - Weak Jump Overcall Københavner Voigts forsvar nod multi 2 ruder Sandwich sans Snapdragon dobling DONT Multiforsvar Woolsey Brozel Cappelletti/Pottage Ripstra Negativ dobling med betinget kravpas Lebensohl mod svage 2-åbninger Nær-fjern Fjenden dobler: Naturlig melding/Redobling Truscott Unassuming cuebid Thrump dobling Ostot Rumpelsohl Lavinthal Længdemarkering (Malmö-markeringer) Lavinthal-afkast Treldes farveskiftsignal

Snapdragon doubles

Skrevet af Jens U Kromann
12 Jan 2010
Snapdragon doubles
En ny type konkurrencedobling er lagt op: Snapdragon dobling, som bruges i 4. hånd, når der er meldt 3 farver forinden: Skal vi konkurrere i makkers farve eller i den fjerde, umeldte farve?

Snapdragon er det engelske navn for planten Løvemund, og ingen djævel ved hvorfor konventionen har fået det smukke navn.

"Loven"

Skrevet af Jens U Kromann
05 Jan 2010
En lille redegørelse for "Loven om det totale antal stik" er indsat øverst i konventionsoversigten

15. december 2009 Seneste lovartikel

Skrevet af Jens U Kromann
15 Dec 2009
15. december 2009 Seneste lovartikel
Jeg har netop tilføjet en artikel med titlen: Må spilfører vise alle sine kort? Det er nemlig en almindelig fejlopfattelse hos mange spillere, at spilfører bare kan tage et kort op igen, som han har spillet ud fra den forkerte hånd; men den holder altså ikke i byretten!

Se denne og de øvrige artikler om forskellige facetter af bridgelovene set med spiller-øjne under Egelund Bridgeklub i Menuen.