"I took the opportunity to check out your efforts at your website. Congratulations ...very nicely done and very professional."
En hilsen fra Raymond, en af de to Bridgeguys, som står bag vel nok verdens største bridgesite, BridgeGuys.com
Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Om de svage, én- og tofarved åbninger

Skrevet af Jens U Kromann
12 May 2010
Om de svage, én- og tofarved åbninger
Et sammenhængende system af svage toåbninger bør kunne vise alle kombinationer af én og tofarvede hænder. Det er næppe muligt fuldt ud, men det er da muligt at komme et langt stykke af vejen.

viser de enfarvede hænder med 6farve i major. Man må så bruge til at vise begge major 5-4 eller 4-5. Hænder med 5 spar og en sidefarve i minor åbnes med og til hænder med begge minor har man den svage 2ut åbning.

Den eneste kombination der ikke kan vises med dette system er 5 hjerter med en sidefarve i minor, men da multi 2 undtagelsesvis og navnlig udenfor zonen kan vise en god topstærk 5-farve i major uden en sidefarve - altså fordelingen 5332 - må denne åbning også dække fordelingerne 5431 og 5422 med 5-farve i hjerter og en sidefarve i minor. Det bliver hånden jo heller ikke ringere af.

2ut som svag 2-åbning

Skrevet af Jens U Kromann
09 May 2010
2ut som svag 2-åbning
Jeg har tilføjet åbningen 2ut som svag med begge minor. Den forudsætter en lille tilføjelse til , så man ad den vej kan vise den jævne hånd med 20-21 hp.

Michael's Cuebid revideret

Skrevet af Jens U Kromann
02 May 2010
Michael's Cuebid revideret
Jeg har revideret Michaels Cuebid. Det drejer sig navnlig om et svarsystem efter det stærke relæ 2ut. Jeg bruger samme svarsystem efter 1 - 2! - pas - 2ut! som efter , og efter 1 - 2! - pas - 2ut! bruger jeg de samme svar som i (Plauken-svar).

Advarsel: Hvis man ikke i forvejen bruger Bikini og Multi er der ikke så lidt huskestof.